"Jeg hater musikken, derfor skal de dø!"

Er det noe som irriterer meg grenseløst er det mennesker med et dødsønske for folk de ikke liker.
Dette er spessielt utbredt i musikkverdnen, og jeg blir sprø.
Hvorfor er det så forbanna vanskelig å la vær å høre på det man ikke liker?
Hvorfor er det så forbanna vanskelig å respektere at andre hører på annen musikk enn DEG?

Jeg kjenner selv folk som ønsker musikere døde bare fordi det ikke er rett musikk for dem. Det har blitt diskusjoner ut av det opp til flere ganger.
Jeg lever i den oppfattningen at istede for å høre på noe man ikke liker, for å så snakke dritt og respektløst om de etterpå er det bedre å bare gi faen. La andre få høre på den musikken de liker, så kan du høre på den musikken du liker.

Jeg legger til noe fra en facebook-diskusjon jeg var med i for å fremheve hva jeg mener:
"Chris Brown prøvde å redde oss fra Rihanna. Vi treng en ny og sterkere Chris Brown.
...Det eneste som kan redde oss fra Lady Gaga e en cruise missil.
Justin Bieber? Foreldran tell den 12 årige fanbasen hans må våkne, for alt som skal tell e ei velplassert kule fra et håndvåpen."

Bare dette sier litt om hvilket nivå personene som uttaler seg slik ligger på. Dette er så barneskoleoppførsel som overhodet mulig, og jeg blir fysisk dårlig av slike mennesker.

Flere kommentarer fra diskusjonen kommer her:
"Forstår ikkje koffer det skal oppfattes som umodent å ønske livet av noen. Ka e egentlig et menneskeliv verdt i sæ sjøl? Nada. Et menneskeliv defineres av relasjona. Det blir litt vel "after school special" for min del.

Disse artistan e for mæ (min relasjon tell dem altså): Rust som spis opp resursan som kunne blitt brukt på menneska som har talent. Så koffer skulle æ ikkje trekke av, om æ først hadde fingern på avtrekkern? (...)"
Hva er det som ikke er umodent med å ønske folk døde pga. musikken lurer jeg på da.  

Etterhvert kom det med en fornuftig person i diskusjonen:

" Vel, jeg respekterer deres meninger. Og syns det er flott dere står for dem. Men å ønske noen døde grunnet at dere ikke liker musikken, det er litt vel drøyt. Hadde særskilt forventa annet fra noen som forsøker å komme seg inn i et bystyre.... Der må man være var med sine uttalelser.
Selv lytter jeg til Lady Gaga og Rihanna, og syns dem har bra musikk. Den er fengende, og jeg liker tekstene.
Og ja, jeg må faktisk innrømme at jeg liker to av sangene til frøken Bieber.....Men jeg innrømmer det, og mener det er null galt at den lille....jenta? tjener penger på å gjøre det h*n liker.
Guttungen har jo rette tankegangen med økonomien trossalt.
Men jeg hører på god musikk og. Dét vet både ***** og *****.
Og faktisk, hadde det ikke vært for Lady Gaga. Så hadde ikke den ene jeg har ansatt vært så innpå moten som hun sier. Og det hadde gjort at jeg hadde hatt en mindre inntekt. Så at folk lytter til Lady Gaga gir faktisk meg penger i lomma.
Dere ser den ? Det går som en økonomisk sirkel rundt.
Så jeg spør derfor igjen.
Mener dere at det ikke er patetisk å ønske noen død for at dere ikke liker musikken ?
Hvis svaret er ja, så mener jeg dere er någet trangsynte, og kan sammenlignes med homofober som ønsker homofile døde.
Så velg svaret med omhu."
Amen! Denne personen hadde litt mellom øra, gitt. Ikke mange i denne sammenhengen som hadde det. Kunne ikke vært mer enig med den kommentaren og den siste delen som ble skrevet.

I denne diskusjonen var det Justin Bieber, Rihanna og Lady GaGa som ble omdiskutert.
Jeg personlig elsker musikken til Rihanna og Lady GaGa, og har ingenting imot Justin Bieber heller. Liker faktisk noe av det han kommer med.
Og hvis disse personene IKKE hadde hatt talent - tror dere virkelig at de ville fått så store kontrakter? Tror dere ikke at de hadde hatt en smule mindre fans?


De fleste argumentene som kommer for at folk ikke skal like Bieber er disse:
- Han ser ut som en jente!
- Han har ikke kommet i stemmeskiftet!
- Han er homo!

Hvor saklige er disse?


Jeg aner ikke hva som er problemet med Rihanna? Hun synger fantastisk, og damn, dama er hot!


Ja, GaGa er sykt spesiell - men jeg ser ikke hva som er galt med henne heller. Har hørt svært få argumenter mot dama. (Bortsett fra den sære klesstilen hennes..)

Hva er din mening om dette?

- Silje


4 kommentarer

Jumbo

31.mar.2011 kl.12:57

Først av alt: umad.

Andre punkt: Hvorfor ble ikke denne debatten utarbeidet på facebook, istede for å bli klistret på en blogg?

Uansett:

Forårsaker det virkelig så mye ræv-vondt hos deg at folk tenker annerledes en deg selv?

Mennesker har forskjellige verdisett, beklager unge dame, men du kan ikke proklamere at dine synspunkter er mer verdt enn andres uten å argumentere, noe du gjør fint lite av her. Du bare antar at du kan sette deg selv over andre, noe som er veldig sørgelig. For uansett hvor merkelig utsagnene til en person måtte være, så blir du personen med idiot stemplet i panna, siden du ikke gjør noe annet enn å hoppe opp og ned, mens du roper "idioter".

Når man ser på sitatene du velger ut, kombinert med dine kommentarer, så gjør du det rimelig klart at du ikke følger med på hva som blir sagt. Du har bare et ille tilfelle av "aksepter mine meninger, og gi faen i å dele dine".

Det er en åpenbar forskjell i verdisett på dette planet. Og du roper ut om barnehager i et kjør. Så jeg ser på det som min (om ikke alles) plikt, å irettesette deg: Du gjør en god jobb; i å motarbeide menneskers oppfattelse av din mentale alder. For videre referanser på det emnet (mental alder), se ovenfor.

Angående den lyse stjernen i denne debatten.. Sammenligne homofile med disse artistene? Nei. Du og han er nok på jordet. Først å fremst; å være homofil ødelegger ikke noe kulturelt sett, det tar ikke opp andres ressurser å være homofil (som det blir argumentert for, fra opposisjonen deres. Dette hadde du oppdaget hadde du fulgt med). Forøvrig, er det meget lenge siden jeg hørte om et homofilt par som hadde sex på toppen av issen til en tilfeldig person på gata.

Just sayin'.

Takk for bruken av sitatene mine. Lykke til videre.

Roy & Silje - Kjæresteblogg ♥

11.apr.2011 kl.09:40

Jumbo:

Fordi jeg ville skrive om dette. Jeg gadd ikke fortsette på stausen ;)

At folk tenker anderledes enn meg gjør meg ikke noe, men jeg blir frustrert av at folk ikke klarer å bruke huet. Liker man ikke musikken, så lar man vær å høre på den, istede for å whine over den som en liten unge som ikke får godteriet sitt.

Og jeg prøver ikke å sette meg selv over andre - hvis det er slik du ser det, burde du kanskje endre vinkelen din, eller justere brillene :)

Javel, jeg ender opp med et "idiot" stempel. Hvem bryr seg? Ærlig talt - tror du jeg virkelig bryr meg om hva folk mener? Da tar du iallefall feil. Jeg kan ha egne meninger jeg og :)

Jeg valgte ut de sitatene fordi det var noen av de som provoserte meg mest, OK? Du får se på det slik du vil, men igjen vil jeg anbefale deg å justere brillene.

Hvordan du oppfatter meg, og hvordan andre oppfatter meg er helt likegyldig for meg. Du kan tru jeg er 14 og superfan av Bieber, og jeg bryr meg fortsatt ikke. Hvorfor skal jeg? :)

Musikken ødelegger heller ikke noe kulturelt. Folk må få lov til å høre på annet enn metal, som dere hører på. Og du ser på mine meninger slik du gjør, jeg og oppretteren av den kommentaren ser på dere meninger slik - problem?

Og det du gjør her, er akkurat det du "kjefter" på meg for - prøver å sette deg selv opp på din høye hest, for å så trampe ihjel mine meninger ;)

Einar

02.mai.2011 kl.02:56

Hva med Rebecca Black?

Roy & Silje - Kjæresteblogg ♥

04.mai.2011 kl.09:32

Einar: Hvem er det? :p

Skriv en ny kommentar

hits