Bloggvurdering

Bloggvurdering - Paulyn!

Før jeg begynner på bloggvurderingen, så vil jeg bare si dette: Jeg virker sikkert veldig "streng" i vurderingene mine, og det virker som at jeg ikke er fornøyd med noen ting. Men det som er, er at jeg vil heller være ærlig, enn å si at alt er supert og kjempe bra, når jeg faktisk mener det motsatte. Hvis man ikke tåler kritikk til bloggen, burde man heller ikke melde seg på bloggvurderinger.
Jeg påstår heller ikke at denne bloggen ser helt fantastisk ut, for det gjør den ikke - jeg er ikke verdensmester i bloggdesign jeg heller. 

Førsteintrykk:
Førsteintrykket av bloggen til Paulyn er at hun har en veldig fin og ryddig blogg. Designet er veldig enkelt, men veldig fint! Det er bare såvidt man ikke legger merke til at hun ikke har noen header. Og header-mangelen er ikke et problem, for designet ser superfint ut uten den som som den er nå. 

Header: 
Vel, siden det ikke er noen header her, så er det ikke stort å si. Men bloggen ser super ut uten header!

Innlegg:
Paulyn har veldig variert innlegg i innleggene sine. Hun skriver veldig lite, men hun bruker bilder og musikkvideoer som veier opp for det. Samtidig så synes jeg at det er litt moro når hun skriver, for hun gir beng i hva som er riktig gramatikk, istede så skriver hun akkurat som hun snakker. Jeg kjenner henne veldig godt, for hun er en av mine beste venner. Skrivemåten hennes er prikk lik pratemåten hennes, så jeg synes at det blir litt mer personlig. 
Eneste negative jeg har å si om innleggene hennes, er at når hun bare har tekst, så skriver hun veldig kjedelig. Hun kan fort skrive at "Jeg gidder ikke blogge i dag, så vi blogges senere." eller noe lignende. Hvis man blar gjennom arkivet hennes ser man dette veldig fort. 

Helhet:
Jeg synes at bloggen til Paulyn ser over gjennomsnittet bra ut. (Jeg sier ikke dette fordi jeg kjenner henne, for jeg kjenner de to siste jeg har vurdert også). Variasjonen i innleggene hennes er veldig bra, musikk, bilder, hverdag. Det gjør at bloggen ikke blir kjedelig å lese i lengden.


Enig eller uenig?


- Silje

Bloggvurdering - Ann Iren!Førsteinntrykk:
Førsteinntrykket av bloggen til Ann Iren er rotete design. Det er helt hvitt, headeren er større enn bredden av resten av bloggen, og kantene på headeren ødelegger veldig. Men samtidig så tenker jeg at det kan jo hende at hun vil legge mer vekt på innleggene enn på designet. 
Jeg synes heller ikke at stripete ramme rundt innleggene er veldig fint. 

Header: 
Som jeg sa over, så synes jeg at det er forstyrrende med en header som er større enn bredden av resten av bloggen. Og når headeren og resten av designet går i hvitt, så ødelegger kantene av bildene på headeren.
Jeg får et inntrykk av at headeren er slengt sammen i all hast.

Innlegg: 
Innleggene til Ann Iren er ganske ryddige og oversiktlige. Men jeg finner de ikke veldig spennende. Dette er ganske tydelig kun en hverdagsblogg, og det er ikke mye variasjon i innleggene.  Hun bruker bilder veldig ofte, noe jeg synes er bra. 
Eneste jeg ikke liker med bildene, er at en del av bildene av henne er tatt i speilet med blits. Da forsvinner halve bildet inn i et hvitt lys, så man ikke får sett hele bildet, hvis dere skjønner hva jeg mener.

Helhet: 
Når jeg ser helheten av bloggen, så tenker jeg litt på en dagbok - den er personlig, og utseendet er ikke så viktig.
Jeg synes ikke at bloggen til Ann Iren er kjempe bra, siden den er veldig ensformig.
Hun skriver uten skrivefeil, som er et pluss, men jeg finner rett og slett ikke bloggen veldig interesant.


 

Enig eller uenig?

 


- Silje

 

Bloggvurdering - Nina!

Nina var den første (og foreløpig eneste) som ville ha en bloggvurdering, så here we go!

Førsteinntrykk:
Det første jeg så og la merke til på bloggen til Nina var rosa. Jeg er ikke helt sikker på om det er hodepinen min som gjør det, eller om det er det faktum at jeg ikke liker rosa-blogger som gjør det, men hodet mitt eksploderte. Jeg fikk ærlig talt mest lyst til å trykke på Tilbake-knappen, for å komme meg vekk.. 

Header: 
Headeren er enkel, men veldig fin og personlig. Jeg liker den veldig godt. Er ikke så veldig mye mer å si om den. Very nice!

Innlegg: 
Jeg liker innleggene veldig godt. Dette er ikke en fjortisblogg, ikke en outfit blogg, og ikke en wannabe moteblogg. I like! 
Innleggene er veldig ryddige og oversiktlige. De er veldig bra skrevet, og de er personlige. Ikke dagbok-personlige, men likevel personlige. Nina har mange kategorier på bloggen sin, og jeg har lest meg gjennom en del av dem nå. Finner virkelig ingen ting å klage på her!
Bildebruken er også helt OK, men kanskje ikke verdens beste bildekvalitet. Hehe. 

Helhet:
Hvis man ser bort i fra rosa-sjokket, så synes jeg at Nina har en veldig bra blogg! Den er ikke som alle andre blogger rundt om på nettet, noe jeg liker veldig godt. Jeg får heller ikke inntrykket av at hun prøver å skrive en super blogg, noe som gjør at jeg synes den blir veldig super. Hun prøver rett og slett ikke for hardt.

edit: rosafargen ble fjernet og redusert til noe litt mildere. med andre ord: nå finnes det ikke lenger noen ting å klage på. hehe.


Hva synes du om vurderingen? Enig eller uenig? 


- Silje

 

hits